Aquí trobareu alguns documents relacionats amb la Colla Cuidadora
- Vivències i Temps Compartit. (Un petit quadern amb els nostres escrits, 2009)
- Pòster VII Jornada TS EAP. (Un pòster sobre la Xarxa de Grups de Cuidadors presentat a unes jornades de treball social sanitari, l’any 2008)
- Article Barcelona Societat #15. (Un article sobre la Xarxa de Grups de Cuidadors publicat a la revista Barcelona Societat, de l’Ajuntament de Barcelona, 2009)
- Cuidadors que es cuiden – envelliment actiu (píndola elaborada per l’Ajuntament de Barcelona, 2012)
- La Colla Cuidadora: Una Resposta Comunitària a les Necessitats de Suport i Ajuda Mútua dels Cuidadors Familiars. (Pòster presentat al I Congrés Inclusió.cat, 2017)
- Bones Pràctiques Socials. Vídeo sobre la Colla Cuidadora. Premi Bones Pràctiques Socials (Ajuntament de Barcelona, 2018)
- Bones Pràctiques Socials. Fitxa del projecte de La Colla Cuidadora. Premi Bones Pràctiques Socials (Ajuntament de Barcelona, 2018)
- Reportatge des-iguals sobre els i les cuidadores familiars – La Colla Cuidadora. (Betevé, 2018)
- Cuidar en tiempos de pandemia. Conxita y Rafael: Cuidados familiares. (CUMADE, 2021)
En primer lloc voldria presentar-me, el meu nom és Gerard Mora López, sóc infermer i actualment desenvolupo la meva tasca assistencial a l’Hospital Universitari Joan 23 de Tarragona, també sóc professor associat de la Universitat Rovira i Virgili.
Em dirigeixo a vostès per informar-los de l’estudi que estic realitzant des de la Universitat Rovira i Virgili, com la meva tesi doctoral, dirigida per la Dra. Ferre i la Dra. Montesó, sobre els postcuidadors familiars, ja que en els darrers anys els estudis en el tema han anat dirigits als cuidadors familiars, però ni les institucions ni la recerca han tingut en compte a aquestes persones quan deixen de cuidar. L’estudi compta amb el suport de la Universitat Rovira i Virgili i del Comitè d’ètica de la Investigació de l’IDIAP Jordi Gol.
Aquest estudi pretén donar resposta a les preguntes de com és procés de la transició del post-cuidar, quines necessitats i sentiments manifesten els postcuidadors en la reconstrucció de la seva vida quotidiana, com es poden utilitzar els seus coneixements de la seva fase de cuidadors, analitzant la transició del postcuidar i la reconstrucció de la vida de les cuidadores familiars.
Actualment, s’estan realitzant investigacions a Portugal i Dublín, però encara no és un tema gaire explotat. Crec que és important continuar treballant per poder oferir unes cures adreçades a les persones que han deixat de cuidar de qualitat i també per poder-les aprofitar com a recurs de suport de nous cuidadors. També s’ha vist que moltes de les persones quan deixen de cuidar es fan voluntaris degut al gran lligam que tenen amb la tasca del cuidar.
Voldria demanar la seva col·laboració i de la seva entitat , ja que per a realitzar l’estudi estic buscant persones que hagin cuidat d’un familiar dependent (preferiblement nens o persones joves) i que faci dos anys que hagin deixat de cuidar-lo, crec que el seu centre és una bona font de captació d’informants i m’agradaria saber si poden col·laborar.
A les persones que vulguin col·laborar se’ls hi realitza una entrevista en profunditat sobre la seva situació, que posteriorment es transcrita i les dades son tractades anònimament, en cap cas figura la identitat de la persona entrevistada ni la del seu familiar.
Per acabar, agrair-los la col·laboració i resto a la seva disposició per a qualsevol dubte o aclariment.
Atentament,
Som del CAP Larrard de Gràcia. Estem organitzant el “dia del cuidador” a la plaça Lesseps el 5 de novembre. Ens agradaria convidar-vos a venir. Hi haurà diverses entitats de cuidadors i vinculades al fet de cuidar. No trobo el vostre contacte.